Εάν είναι απαραίτητο με βάση την καθημερινή διατροφή σας να συμπληρώσετε με κάποια σκόνη πρωτείνης ή κάποια άλλα συμπληρώματα τότε καλύτερα να ψάξετε καλά να βρείτε ποιά είναι τα πιό αξιόπιστα και τα πιό μελετημένα. Το άν περιέχουν μικρόβια επικίνδυνα για την υγεία ή άλλες πρόσθετες ουσίες. Στην τελική ποιά πρωτείνη περιέχει μέσα όλα αυτά που ισχυρίζεται στην ετικέτα έξω απο τη συσκευασία. Για το λόγο αυτό υπαρχουν sites απο τρίτους που αναλύουν όλες τις πρωτείνες και άλλα συμπληρώματα και βγάζουν reports που μας παραθέτουν όλα τα στοιχεία που περιέχονται μέσα στη σκόνη αλλά και το πόσο πραγματικά πρωτείνη περιέχεται. Μπείτε σε ένα απο αυτά να δείτε .

Ελέγχουν την πιστότητα και την καθαρότητα. Μετράνε την πραγματική πρωτείνη που περιέχεται μέσα σε σχέση με αυτό που αναγράφεται στην ετικέτα.

Πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως το θέμα purity όπως θα δείτε μέσα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και έχει να κάνει με τυχόν συστατικά όπως :

  • Αρσενικό (δηλητήριο)
  • Κάδμιο (βαρύ μέταλλο)
  • Χαλκό (βαρύ μέταλλο)
  • Μούχλα και Μαγιά
  • Σαλμονέλλα (επικίνδυνο βακτήριο)
  • Σταφυλόκοκκος (επικίνδυνο βακτήριο)
  • e-coli (επικίνδυνο βακτήριο)

Δέν νομίζω να θέλει κανείς η πρωτείνη του να περιέχει τέτοιου είδους συστατικά. Και επειδή ο ίδιος ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι η δική του είναι η καλύτερη και η καθαρότερη δέν σημαίνει πως δέν είναι καλύτερο κάποιος τρίτος να ελέγχει αυτό που ισχυρίζεται. Επίσης υπάρχουν και Ελληνικά προιόντα σκόνης πρωτείνης που ελέγχονται και παραδίδουν αναφορές για τέτοιες λεπτομερείς αναλύσεις και μάλιστα οι πρωτείνες τους είναι απο Αιγοπρόβειο γάλα που είναι πολύ πιό υγιεινό και πιό θρεπτικό απο το αγελαδινό. Για μένα η καλύτερη διαφήμιση είναι η καλύτερη ανάλυση και ενημέρωση του καταναλωτή. Διότι το καλύτερο για την υγεία είναι να ξέρεις τί τρώς. Για να εργαστεί η μηχανή που έχουμε για σώμα, πρέπει να της δώσουμε το καλύτερο καύσιμο.