Πώς ξεκίνησε

Κάποτε κατα το 2006 είχα την ιδέα, μιας και ασχολούμαι με την τεχνολογία της πληροφορικής, να φτιάξω έναν ιστοτοπο καθαρά για μένα και να βάζω θέματα της αιώνιας λόξας που έχω με την προπόνηση με βάρη. Έτσι έφτιαξα μία σελίδα με το όνομα “muscles.gr”. Μέσα σε ένα δύο χρόνια η σελίδα απέκτησε επισκεψιμότητα. Όχι πολλή αλλά δέν την έβλεπα μόνο εγώ. 

Τώρα πιά έχει πληθώρα απο άρθρα, δικά μου και όχι μόνο και συνεχώς ανεβαίνει άν και δέν κάνω τίποτα για αυτήν απο πλευράς προώθησης. Μέσα απο αυτήν θέλω να μεταδόσω το κίνητρο του να ασκείστε. Οποιαδήποτε άσκηση και κυρίως αντιστάσεων κάνει καλό στην υγεία. Κάνει όμορφο σώμα και σας ικανοποιεί και ψυχικά. Για το λόγο αυτό…

#GetMotivated δλδ αποκτήστε το κίνητρο . Σηκωθείτε απο τον καναπέ και αφήστε το κινητό για μία ώρα την ημέρα. Κάνετε ένα δώρο επένδυση στον εαυτό σας.

Muscles

Muscles! Μία λέξη που θα λέγαμε οτι ακούγεται διαφορετικά, ανάλογα το πως θα παρουσιαστεί. Όμως στην κυριολεξία σημαίνει το  υλικό εκείνο που χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα για να μπορεί να κινηθεί και να επιτελέσει έργο. Με μια λέξη στα Ελληνικά, “Μύες”. Κάτι το οποίο όποιος λέει οτι δεν θα το ήθελε σε λίγο ανεπτυγμένο μέγεθος, είναι μάλλον ψεύτης, ειδικά εάν είναι άνδρας.  Όπως και να είναι, είτε άνδρας είστε είτε γυναίκα, αυτό που θέλατε νομίζω, είναι να έχετε ένα όμορφο, υγιές, καλογυμνασμένο σώμα, με λίγο λίπος. Ή μήπως όχι! Πάντως εάν ναί, καλώς ήλθατε στο ιστολόγιο muscles.gr. Το ιστολόγιο αυτό θα ασχολείται αποκλειστικά με το Fitness, τη Σωστή και Υγιεινή Διατροφή με αθλητικό προσανατολισμό και γενικότερα την υγεία.

Ξεκίνησε το 2006 ώς εντελώς προσωπικό project και έχει καταλήξει να αυξάνει συνεχώς την επισκεψιμότητά του. Εσείς είστε η αιτία και για το λόγο αυτό σας ευχαριστώ. Και επειδή το εμπιστέυεστε, συνεχώς προσπαθώ να το κάνω όλο και καλύτερο για τη δική σας διευκόλυνση.

Τί είναι όμως η Σωματική Διάπλαση (Bodybuilding): Ό’τι και να σας έρχεται στο μυαλό, δεν είναι τίποτε άλλο απο αυτό που σημαίνει η φράση. “Πλάθω το σώμα”. Δηλαδή σκέφτομαι όπως ένας γλύπτης ενώ κοιτάζω το σώμα μου σε ένα καθρέπτη. Μπορεί να πρέπει να βγάλετε απο κάπου και να βάλετε κάπου αλλού. Να βγάλετε λίπος απο όλο το σώμα σταδιακά και να βάλετε μύες εκεί που πρέπει κατα τη γνώμη σας για να σχηματίσετε αυτό που θέλετε.Σωματική διάπλαση σημαίνει να πλάθετε το σώμα σας όπως ακριβώς θέλετε εσείς. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να συντονίσετε στρατηγικά, Υγιεινή Διατροφή και Προπόνηση με πειθαρχία, υπομονή και επιμονή. Αυτό είναι το “φυσικό” Bodybuilding. Δε θα ασχοληθούμε με τίποτε αλλο εκτός απο αυτό που περιγράφεται παραπάνω!

Το bodybuilding είναι αρκετά παρεξηγημένο θα έλεγα στο κοινό και ειδικά στο μή ασκούμενο. Αυτό πιστεύω εξαιτίας των πολλών αθλητών του χώρου στο Επαγγελματικό Bodybuilding οι οποίοι χρησιμοποιούν αναβολικά στεροειδή τα οποία είναι δεδομένο πως δε θα μας απασχολήσουν καθόλου.  Ο Σκοπός μας είναι η υγεία και η ομορφιά. Να οραματίζεστε ένα φυσικό, σφιχτό, καλογυμνασμένο και σχηματισμένο σώμα το οποίο είναι δικό σας και το χτίσατε εσείς με πολύ κόπο, ιδρώτα και θυσίες.

Σας Εύχομαι καλή ανάγνωση και…

Καλές Προπονήσεις φυσικά !

Ιωάννης Φραγκούλης