Και εντάξει…δέν γουστάρεις την γυμναστική…οκ!! Και εντάξει δεν γουστάρεις να πασχίσεις για να κάνεις ένα ωραίο σώμα…πάλι οκ!!! Όμως να προσέχεις να μην πέφτεις θύμα του κάθε επιτήδειου που σου τάζει ότι θα κάνεις ένα ωραίο σώμα μόνο με μερικά λεπτά την εβδομάδα!!!!!!!!!!!!! και χωρίς κόπο (με ένα σωρό χρήματα βέβαια 😉). Δέ σου βρωμάει κάτι??? Ε???? Άν σου έλεγα ότι έχω ένα χάπι το οποίο επιστημονικές έρευνες που δεν σου λέω ποιος τις έκανε, έδειξαν ότι θα σε κάνει φέτες άν το πίνεις κάθε πρωί αλλά κοστίζει δέ θα σου βρώμαγε κάτι??? Η έξτρα επικίνδυνο θα ήταν ή ΦΑΒΑ!!!!. Θα σε έπειθα καλύτερα άν σου έλεγα πως είναι τεράστια εταιρεία και πως βασίζεται πάνω σε επιστημονικές έρευνες (δε θα σου έδινα βεβαια πηγές κλπ).

Μου τη σπάει πάρα πολύ το άδικο και η κοροιδία. Δεν αντέχω καθόλου. Επίσης μου τη σπάει όταν έχεις αρχίσει να ρωτάς πράγματα τεκμηριωμένα και επιστημονικά αποδεδειγμένα και τους φέρνεις σε δύσκολη θέση αυτοί να σε κάνουν ΜΠΛΟΚ. Εκεί να δέιτε και δέν τα έκανα screenshot τότε να γελάμε ακόμα ρε γμτ. Και δέν μιλάω μόνο για μένα που μπλοκάρανε. Μιλάω ακόμα και για επιστήμονες γνώστες, Φυσιοθεραπευτές, Αθλητίατρους κλπ. Τους έχουν κάνει όλους μπλόκ και έχουν αφήσει κάποιους αδαείς που ρωτάνε για τις τιμές οι οποίες δέν ανακοινωνονται!!!!! Γιατί άραγε? Άν έχεις κάκκαλα και ξέρεις τί κάνεις απάντα στις ερωτήσεις και ρούμπωσε μας. Άν έχεις κάκκαλα κάνε ένα διαγωνισμό και βάλε έναν που έκανε ένα χρόνο καλωδιάκια μαζί με ένα παιδί που θα σου δείξω που έκανε ένα χρόνο μόνος του γυμναστική σωματικού βάρους και με βάρη να δούμε τί αποτέλεσμα θα έχεις. 

Ερώτηση που τους είχα κάνει πως γίνεται να κάνει καρδιαγγειακή εξάσκηση αφού είσαι ακίνητος και αφού μονο μυικές συσπάσεις γίνονται μου έβγαλάν μία τυποποιημένη ταμπελίτσα που έλεγε πως “μελέτες έχουν δείξει πως η EMS γυμνάζει και την Καρδιά”. Για να γυμναστείς καρδιαγγειακά θα χρειαστεί να επιτείνεις ολόσωμη προσπάθεια σε μεγάλο χρονο κυτταρικής αναπνοής οπότε το καύσιμο που θα απαιτηθεί θα είναι αέρας που θα κάυσει το λίπος. Στα καλώδια όχι μονο αυτό δέν γίνεται αλλά ούτε αναερόβια σχεδόν.

Η τεχνολογία της Ηλεκτρομυοδιέγερσης EMS είναι τεχνολογία μασαζ και όχι άσκησης. Δέν είναι τεχνολογία μυικής ανάπτυξης αλλά ούτε και αποκατάστασης. Δέν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα παρόλο που ισχυρίζονται. Πάντα βγάζουν κάτι γραφικές ταμπέλες που γράφουν για τα οφέλη αλλά πουθενά επιστημονικές πηγές η πανεπιστήμια. Και όλο σου λένε έλα να δοκιμάσεις. Δωρεάν. Και τί θα καταλάβεις με μία δοκιμή. Το σίγουρο είναι ότι θα σου αρέσει. Θα σου κάνει μασάζ και θα σου αρέσει και θα σε μαγκώσει. Ειδικά εάν είσαι μία μητέρα που δέν ε΄χει πολύ χρόνο για γυμναστική. Επίσης βγαίνουν κάποιες κυρίες και λένε πως δούλεψε σε αυτές αλλά δέν λένε πως δουλεψε. Δέν λένε ας πούμε τί έτρωγαν. Δέν γνωρίζουν πως για να χάσεις βάρος παίζει ρόλο μόνο η διατροφή. Για να αποκτήσεις δύναμη όμως και μυικότητα και σφρυγγυλότητα?????? Ε?????

Η τεχνολογία υπάρχει απο το 1950 σχεδόν και χρησιμοποιείτω σε ανθρώπους που είχαν πέσει σε κώμα ή ήταν αναίσθητοι ώστε να γίνεται μασάζ να κινούνται οι μύες και να μήν ατροφήσουν τελείως. Άλλωστε τα μηχανήματα αυτά με το τόσο χαμηλό κόστος που έχουν άν σε έφτιαχναν αθλητή ο καθένας μας θα είχε ένα στο σπίτι του και όλα τα γυμναστήρια θα είχαν κλείσει και οι προπονητές θα ήταν σπίτι τους απο το 50′. Στη δεκαετία του 70 εμφανίστηκε η φήμη οτι μπορεί να προσφέρει και μετά το βγάλανε άχρηστο!!!!. Και είμαστε στο 2017. Στην Ελλάδα. Και όλο βγάζουν σούπερ αθλητές να το διαφημίζουν. Γερμανική η Εταιρεία. Σας λέει κάτι. Μάλλον η Γερμανία έχει βρεί τον τρόπο να μας πάρει και τα τελευταία ευρώ.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Άν δεν πασχίσεις δεν θα δείς όμορφο σώμα. Τελεία και παύλα. Δέν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Τίποτα δέν συγκρίνεται με το τρεχούμενο αίμα στις φλέβες σου, τίποτα με το φούσκωμα των μυών, τίποτα με το αίσθημα όταν πάς για ξεκούραση έχοντας δώσει τα πάντα στην προπόνηση. Αυτή είναι η υγεία και όχι καλώδια που σου κάνουν μασάζ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΩΣΤΗ & ΑΣΚΗΣΗ. Απο την αρχαιότητα η μόνο σίγουρη οδός και τεκμηριωμένη απο τη φύση.